Външните ролетни щори са универсален слънцезащитен и топлоизолационен продукт.
Основни предимства на този тип щори:

  • Подобрен климатичен контрол: Не позволяват прекомерното нагряване/изстудяване на стъклата и оттам подобряват изолационните качества на прозорците с около 30% , което спестява енергийни разходи.  Не позволяват развитието на кондезна влага по стъклата на прозорците.
  • По-чиста жилищна среда:  Спират праха и мръсотията от оживени улици и булеварди. Намаляват шума.
  • По-голяма сигурност: Проникването чрез взлом през прозорци и балконски врати при спуснати щори е максимално затруднено и почти невъзможно.
  • Подобрен контрол на светлината: Лесно дозиране на слънчевата светлина, избягване ефекта на заслепяването. Спомагат за предпазване на обзавеждането от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето.
  • Подобрен комфорт: Предпазват от нежелани погледи и осигуряват спокоен сън по всяко време на денонощието.
  • По-голяма стойност: Ролетните щори повишават стойността на Вашето жилище,удължавайки и живота на прозорците,подовите настилки,мебели, и т.н

Не скъп лукс, а инвестиция, която се изплаща във всяко отношение.
Автоматизацията на външните щори се наложи като трайна тенденция в последните години- по този начин не само се избягва досадното и трудоемко вдигане и спускане на щорите, но и позволява по-голям размер на щорите, удължава се техния живот чрез изключително надеждни системи. Колкото по-рано в проектната фаза на строежа или санирането на сградата се предвидят , толкова по-безпроблемно може да се изгради автоматизацията. Предлага се и моторизиране на вече монтирани външни щори.