ETEM E85

Е85 е модеренa състема с възможност за вертикален разделител. Резултат е 2.5 годишно проучване, което обединява технологии за енергийна ефективност с настоящите и бъдещи изисквания на стойтелството.

Дизайнът с 50-милиметрова ширина на опорите осигурява пълно съотвествие с най – стриктните международни спецификации и висока степен на термо и водонепромукаемост.

Е85 е пълноценна система която включва различни стойтелни методи и дава на архитекта възможността да проектира извън конвенционалните ограничения. Атриуми, ъглови конструкции, куполи, пирамиди и извити конструкции са възможни и лесни за строеж с Е85.

Сетрификатите, които системата е получила, издадени от акредитирани европейски лаборатории в съотвествие с европейски и американски спецификации, доказват че Е85 е една от най – качествените фасади на пазара.

Alumil M1

55,0мм работна ширина на системата Система с притискаща плоча и капачка от външната страна – 55мм Бърз и лесен монтаж Възможност за използуване на едни и същи профили за колона и ригел Възможност за вграждане в системата на отваряеми прозорци и врати Стандартни колони за изпълнение на ъгли 90 и 135 градуса , както и…

 

 • Система с притискаща плоча и капачка от външната страна – 55мм
 • Бърз и лесен монтаж
 • Възможност за използуване на едни и същи профили за колона и ригел
 • Възможност за вграждане в системата на отваряеми прозорци и врати
 • Стандартни колони за изпълнение на ъгли 90 и 135 градуса , както и “вариращ” – от 60 до 170 градуса
 • Единично стъкло 5-12мм или стъклопакет 32мм

E75 ECS

Е75 е премиум отваряема система на ЕТЕМ с прекъснат термичен мост и най-добри топлоизолационни показатели.
Тя е масивна система за прозорци с първокласна структурна и енергоспестяваща ефективност. Правият дизайн на Е75 й осигурява съответствие със съвременните дизайнерски тенденции.

Специално проектираните уплътнители и изолатори гарантират надеждност и енергийна ефективност на най-високо ниво.

Стъклопакет с дебелина до 55 mm.

Възможно е използване на хардуер клас RC2.

E68 ECS

E68 е най-новата отваряема алуминиева система на ЕТЕМ, представена официално на пазара през 2016 година.

Масивната система за прозорци с няколко опции за енергоспестяване и енергийна ефективност, а правият дизайн на системата й осигурява съответствие с най-съвременните естетически и дизайнерски нужди и концепции. Системата е предназначена за стъклопакет до 48 mm.

За да гарантираме перфектното качество на крайния продукт, право да изработват Е68 прозорци и врати в цеховете си имат само предварително обучени и сертифицирани от ЕТЕМ фирми.

  E45 ECS

  E45 е една от най-продаваните отваряеми системи с прекъснат термичен мост на ЕТЕМ. Тя има максимална структурна устойчивост при минимално използване на алуминий.  Точките, в които профилите са подложени на най-голям товар, са укрепени, а стъклопакетът трябва да е с дебелина до 40 mm.

  Систематата се предлага в различни типологии и визия. В зависимост от нуждите Е45 може да има от прав до заоблен дизайн. За по-добър коефициент на топлопреминаване е възможно да се влагат допълнителни изолатори в профилите.

  Хардуер клас RC2 е приложим в системата.

  E52 ECS

  Сигурно и елегантно решение за алуминиеви плъзгащи системи с прекъснат термичен мост. Вариантите за отваряне са стандартно плъзгане или плъзгане и повдигане. 
  Дебелина на стъклопакета до 28 mm и товароносимост на крилото 200 kg.

  Ако имате нужда от противонасекомна мрежа или слънцезащита, те могат лесно да бъдат вградени в системата.

   E50 ECS

   Е50 е една от най-новите системи за плъзгаане в портфолиото на ЕТЕМ. Системата е една от най-развитите и най-добре оптимизирани решения, които съчетават както стандартно плъзгане, така и възможността за плъзгане с повдигане.

   E50 се приема от партньорите на ETEM за най-доброто решение в класа си.

   С уникална способност за елегантно решение, E50 е с товароносимост на крилото до 400 kg, което позволява дългосрочна безпроблемна експлоатация.

   Благодарение на внимателно разработеното си решение за балконски тип отваряне, E50 осигурява максимална естествена светлина в помещението. Максималната дебелина на стъклопакета от 34 mm в съчетание с високата товароносимост позволява прилагането на специално ламинирано, темперирано и дебело стъкло, което подобрява сигурността, шумоизолацията и устойчивостта на атмосферни влияния.

   E75 ECS DOOR

   Масивно, надеждно и сигурно решение за главни входове – E75 е система за безфалцови врати с прав дизайн.

   Тя разполага с възможност за поставяне на стъклопакети, панели, композитни материали или какъвто и да е плосък материал с дебелина до 55 mm, като осигурява висококачествени, гъвкави решения за жилищното или офисно строителство.

   Schüco AWS 50

   Schüco AWS 50 предлага за всички пазари правилната комбинация от топлоизолирани  и изпитани системна технология. Прозорците Schüco AWS 50 се характеризират с малка строителна дълбочина и тънки видими ширини.  Рационалното производство и монтаж са другите предимства на Schüco AWS 50.

   Schüco AWS 70.HI

   Серията Schüco AWS 70.HI е с най-добри показатели и модерна система. Енергийните изисквания са напълно изпълнени чрез огромния асортимент на профили и добре обмислени конструкционни детайли. Серията е подходяща за прозорци, отварящи се навън и навътре. С 70 мм строителна дълбочина могат да бъдат изпълнени много специфични изисквания на дизайна. 

    Schüco AWS 60.HI

    Schüco AWS 60  предлага за всички пазари правилната комбинация от топлоизолирани  и изпитани системни технологии. Прозорците Schüco AWS 50 се характеризират с малка строителна дълбочина и тънки видими ширини. Рационалното производство и монтаж са другите предимства на Schüco AWS 60.

    Schüco AWS 60

    Schüco AWS 60  предлага за всички пазари правилната комбинация от топлоизолирани  и изпитани системни технологии. Прозорците Schüco AWS 50 се характеризират с малка строителна дълбочина и тънки видими ширини. Рационалното производство и монтаж са другите предимства на Schüco AWS 60.

     Alumil M6

     • 55мм ширина на колони и ригели
     • Топлоизолация до Uf=1.5 W/m2k
     • Голямо разнообразие от колони за високи натоварвания от вятър
     • Разнообразие от дизайн за видимите алуминиеви капаци
     • Вариaнт със структурен стъклопакет без алуминиеви капачки, със същите колони и ригели
     • Всички видове вградени отваряеми прозорци (паралелно отваряем, отваряем на горна ос, с двуплоскостно отваряне на вътре, скрито крило с двуплоскостно отваряне)
     • Всички видове повърхности (наклонени, многоъгълни)
     • Неограничен избор от цветове по RAL и възможност за боядисване в дървесен декор.

     Etem E-85

     е надеждна система алуминиева дограма за изпълнение на окачени, стъклени фасади с ширина на профила 50 мм. Тази система има по-малка видима ширина в сравнение с други системи и това я прави предпочитана от архитектите. Системата има доказана въздухо – и водонепропускливост, благодарение на широки вътрешни канали на 3 нива, непрекъснати при връзката между вертикали и хоризонтали, специално проектирани аксесоари и допълнителни профили за уплътняване по периметъра на фасадата;

     Оптимален коефициент на топлоизолация, дори и в райони със сурови климатични условия. Коефициент на топлопреминаване Uf = 1,5 W/m2K (за температурна разлика от 60°С , външна температура -40°С и стайна температура +20°С , температурата измерена във вертикала +17°С)

     Системата показва параметри надминаващи с около 40% най-строгите класове норми по Европейските стандарти.

      Reynaers CW 50

      REYNAERS CW 50 е система за окачена фасада с константна конструктивна широчина от 50мм, даваща широки възможности и максимално пропускане на светлина в сградата. Възможни са различни варианти за вертикални и наклонени фасади, както и вграждане на отваряеми части. Системата предлага вертикални (колони, пфостени) профили и хоризонтални (ригели) профили с различни конструктивни размери в дълбочина и дебелина покриващи максимален диапазон от изискванията за статика.

      Schüco FW 50+ / FW 60+

      Капачкова фасада:

      Сериите Schüco FW 50+ и Schüco FW 60+ са с видими хоризонтални и вертикални алуминиеви елементи с широчина съответно 50 мм и 60 мм, които достигат най-добрите коефициенти на топлопреминаване, а възможностите за вграждане на прозоречни системи и системи за врати дават свобода на архитектурните решения. Капачковата фасада се отличава с класическа визия.

       

      Структурна фасада:

      Сериите Schüco FW 50+ SG и Schüco FW 60+ SG са предназначени за проектиране на стъклени фасади с тънка силиконова фуга между отделните стъклопакети и невидими отвън алуминиеви елементи при възможно най-добрите показатели на топлоизолация. Тесните широчини на профилите (съответно 50 мм и 60 мм) са видими само отвътре, придавайки на сградата елегантност и стил.

      която позволява множество възможности за проектиране на фасадната обвивка, като в същото време значително съкращава времето за монтажни дейности, предоставяйки бързо и икономично решение. При класическата окачена фасада монтажът се извършва чрез поетапно полагане на отделни профили, при което се монтират първо вертикалните и хоризонтални елементи и после се остъклява или чрез рамков монтаж, при който отделните алуминиеви профили се монтират като предварително сглобен модул, който в последствие се остъклява. Предимството на елементните фасади, като Schüco UCC 65 SG е, че монтажът се извършва на отделни сглобени и остъклени предварително елементи, които се монтират директно на обекта, като ползите са редуцираните разходи и срокове за изпълнение, както и отпадането на необходимостта от изграждане на строително скеле на сградата, като единствената дейност, която се изпълнява на обекта е окачването на готовите елементи.